Klasický smažený sýr s tatarkou zná každý, ale co z něj udělat skutečný gurmánský zážitek?
Suroviny:
500 g ementálu v kostkách
2 hrnky hladké mouky
3 vejce
2 hrnky strouhanky
3 zralá a velká rajčata
2 stroužky česneku
1 čerstvá feferonka
1 jalapeňos paprička
olej na smažení
sůl, pepř
Postup:
Sýr nakrájejte na trojhránky a namočte ho na pár vteřin do studené vody. Tak na něm bude lépe držet mouka.
Nyní sýr obalte nejprve v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Aby sýr nevytekl, můžete celý postup obalování ještě jednou zopakovat.
Každý kousek osmažte na oleji zvlášť, aby se vám sýry nespojily. Mezitím si rozehřejte troubu na 190°C a na plech vyložený pečicím papírem si dejte omytá a rozpůlená rajčata a česnek. Pečte 15 minut.
Rajčata s česnekem rozmixujte a pak do směsi přijdete najemno nakrájenou feferonku, jalapeňos papričku, dosolte a dopepřete.
Tip pro lepší chuť
Jak udělat těstíčko ještě křupavější? Přidejte do mouky rozdrcené kukuřičné lupínky. Případně je můžete použít místo mouky.