Suroviny na 4 porce:
telecí kýta
1 konzerva tuňáka
1 mrkev
1 řapíkatý celer
1 cibule
kapary
masový vývar
citronová štáva
majonéza
snítky tymiánu
olivový olej
sůl
Postup:
Zeleninu nakrájíme, dáme do kastrůlku, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Kýtu očistíme, osolíme, opepříme a posypem čerstvým tymiánem. Pak maso zabalíme do potravinové fólie a vložíme do vývaru se zeleninou. Necháme povařit 30–40 minut.
Uvařené maso necháme zchladnout a vývar přecedíme. Připravíme si omáčku: k tuňákovi přidáme sůl, citronovou šťávu, naběračku vývaru a lžíci majonézy. Rozmixujee, přidáme kapku olivového oleje a šťávu z masa, kterou jste předem svařili.
Znovu promixujeme.Telecí nakrájíme na drobné plátky a zalijeme omáčkou z tuňáka. Ozdobíme kapary a zeleninou z vývaru.