Myslíte si, že vinná klobása už nepotřebuje další vylepšení? Možná máte pravdu, to ale jen proto, že jste nikdy neochutnali tu podle našeho receptu.
Ingredience
800 g vinné klobásy S ½ lžičky strouhaného zázvoru, 1 lžička sójové omáčky, ½ lžičky mleté papriky, 2 lžíce olivového oleje
Postup
Klobásy svineme do spirálek a spíchneme je špejlí, aby držely tvar. Smícháme všechny ostatní ingredience a připravíme marinádu. Spirálky v první fázi negrilujeme přímo na roštu, ale na tácku z alobalu určeném ke grilování.
Klobásky potřeme marinádou a vložíme na rošt. Až budou mírně obdělané, přecházíme do druhé fáze grilování. Velmi opatrně klobásky přendáme přímo na rošt a ještě je můžeme lehce potřít marinádou, pokud nám zbyla, a grilujeme ještě 4 až 5 minut z každé strany.