Máte rádi exotické chutě? V tom případě si připravte tento salát. Zabere vám maximálně půl hodiny.
Suroviny:
200 g steakového masa (nejlépe hovězí svíčková)
1 limeta
několik cherry rajčat
1 červená cibule
hrst nadrcených kešu oříšků
malá hlávka čekankového salátu
sójová omáčka
ústřicová omáčka
med
sušený česnek
čerstvá chilli paprička
sůl, pepř
olej na smažení
Postup:
Rozpalte v pánvi olej a osmahněte opepřený steak z obou stran, nejlépe z každé strany 3–4 minuty, aby byl středně propečený. Teprve pak ho osolte. Čekankový salát natrhejte na kousky a smíchejte ho s masem nakrájeným na opravdu tenké plátky.
Smíchejte ústřicovou a sójovou omáčku, dochuťte medem a sušeným česnekem. Poté omáčku vmíchejte do salátu. Nakonec přidejte do salátu kešu oříšky, nakrájenou cibuli, chilli papričku, cherry rajčátka a vše pokapejte limetovou šťávou. Nemusíte s ní vůbec šetřit.
Náš tip
Máte-li doma sezamová semínka, ozdobte jimi salát.