Tuhle skvělou polévku zvládnete připravit i doma, chce to jen hodně času na přípravu.
Potřebujete:
✿ 500 g hovězího žebra
✿ 500 g předního hovězího nebo kližky
✿ 300 g zadního hovězího
✿ 2 hovězí morkové kosti
✿ hovězí vývar
✿ 1 cibuli
✿ skořici, kardamom, badyán
✿ široké rýžové nudle
✿ rybí omáčku
✿ 3 jarní cibulky
✿ 1 červenou cibuli
✿ čerstvý koriandr
✿ 1 limetku
✿ 2 chilli papričky
✿ bambusové klíčky
1. Zadní hovězí překrojte na úzké špalíky, zabalte do fólie a dejte do mrazáku. Do 5l hrnce dejte žebro, kližku a kosti, zalijte vodou a přiveďte k varu.
Až se vytvoří tmavá pěna, seberte ji, přidejte cibuli, koření, snižte teplotu a nechte polévku táhnout aspoň 6 hodin.
2. Vyndejte maso i kosti, vývar přeceďte a dochuťte rybí omáčkou. Nudle namočte do vody. Až změknou, slijte je, zalijte vřelou vodou a asi 2 minuty povařte a sceďte. Vyndejte z mrazáku maso a nakrájejte ho na tenoučké plátky.
3. Nakrájejte červenou cibuli, jarní cibulku a koriandr nasekejte. Do misky dejte měsíčky limetky a nasekané chilli papričky. Do hlubokých misek dejte nudle, na ně plátky masa, cibuli a koriandr a přelijte vařícím vývarem. Vložte klíčky a každý si přidá limetku, chilli papričku a rybí omáčku.