Je lehce pikantní a příjemně vás zahřeje. Vyzkoušejte lahodnou vietnamskou polévku.
Suroviny:
3 kachní stehna
1 sáček rýžových nudlí
1 plechovka bambusových výhonků
1 cibule
zázvor
rybí omáčka
čerstvý koriandr
skořice
badyán
2 lžíce sójové omáčky
1 mandarinka
sůl
Postup:
Na pánvi nasucho opražte skořici a badyán, cibuli a zázvor na kolečka. Stehna vložte do vody. Přiveďte k varu a přidejte opražené suroviny. Osolte a přidejte lžíci rybí omáčky. Vařte doměkka.
Nudle namočte do horké vody a vařte je 1 minutu. Výhonky dejte do vývaru. Sójovou omáčku a šťávu z mandarinky zredukujte do sirupu. Do misky naservírujte vývar, nudle, maso, sirup a koriandr.