Nečekejte na grilovací sezonu – vepřové špízy si připravíte i v troubě. Přidat můžete cibuli, cuketu, špekáčky apod.
Potřebujete:
✿ 500 g vepřové plece nebo krkovice
✿ 1 žlutou papriku
✿ 1 červenou papriku
✿ 100 g slaniny
✿ sůl, pepř
✿ grilovací koření
✿ olej
1. Vepřové maso nakrájejte na zhruba stejně velké kousky. Papriky zbavte jádřinců a nakrájejte je zhruba na stejně velké kousky jako maso. Slaninu nakrájejte na silnější plátky.
2. Maso osolte a opepřete. Na grilovací jehly pak napichujte střídavě maso, papriky a slaninu. Plné jehly rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte špízy po celé délce olejem a posypejte grilovacím kořením.
3. Dejte péct do trouby při 200 °C. Během pečení otáčejte dle potřeby, aby byly špízy opečené ze všech stran dozlatova. Podávejte podle chuti s chlebem, hořčicí, kečupem, tatarkou či zeleninovou přílohou.