Dobře ochucené vepřové kostky s čočkou, klobásou a kořenovou zeleninou.
Příprava: 50 minut
Náročnost: **
Cena za porci: 38 Kč
Suroviny na 4 porce
– 600 g vepřových kostek na guláš
– mořská sůl
– pepř
– hladká mouka
– řepkový olej
– 100 g uherské klobásy
– 1 cibule
– 4 stroužky česneku
– 100 g kořenové zeleniny
– 3 bobkové listy
– 1 plechovka loupaných rajčat
– 2 lžíce sladké mleté papriky
– 500 ml masového vývaru
– 200 g hnědé čočky
Postup
1. Vepřové kostky osolte, opepřete, obalte v mouce a opečte na rozehřátém oleji.
2. Maso vyndejte a na výpeku orestujte nakrájenou klobásu. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek, po chvíli i kořenovou zeleninu, bobkové listy a rajčata. Nechte probublat, zaprašte paprikou, podlijte vývarem, vraťte maso a duste do poloměkka. Přidejte čočku a společně uvařte doměkka.