Můžete použít jak sušené, tak i čerstvé houby. S těmi lesními bude mít intenzivnější chuť, ale hodí se do něj i žampiony.
Ingredience:
● 500 g vepřové kýty
● 2 mrkve
● 300 g brambor
● hrst žampionů
● 1 cibule
● 1 stroužek česneku
● 1 lžíce červené mleté papriky
● sůl
● pepř
● 2 bobkové listy
● vývar podle potřeby
● olej
Postup:
Maso nakrájejte na kostičky. Cibuli nasekejte najemno, mrkev na kolečka, brambory na větší kusy a houby na kousky. Stroužek česneku nakrájejte na plátky. Na oleji opečte cibuli a přidejte osolené a opepřené maso.
Opečte ho a zasypte paprikou. Zarestujte a vmíchejte brambory, houby a mrkev. Zalejte vývarem tak, aby bylo vše ponořené. Přidejte bobkové listy a pak pod pokličkou nechte na mírném ohni probublávat asi 30 min. Nakonec ještě podle chuti osolte.
Příprava: 60 min
Cena: 150 Kč
No konečně recept, který nevypadá složitě! Určitě to o víkendu vyzkouším, a ještě k tomu pustím nějakou dobrou hudbu, aby mi šlo vaření hezky od ruky. 😄
Díky za recept, zrovna něco na rychlou večeři hledám. Technologie vaření s různými houbami mě obzvlášť lákají, zkusím to i s těmi sušenými lesními!
Zní to jako skvělý pokrm, i když houby úplně nemusím. Asi to budu muset přenést, protože si myslím, že zelenina spolu s vepřovým může vytvořit zajímavou kombinaci chutí.
Mám ráda rychlý a jednoduchý recepty, takže se určitě pustím do vepřového s mrkví! A já k tomu ještě přidám pálivou papriku, abych to měla trochu pikantnější! 😋