Můžete použít sušené i čerstvé houby. S těmi lesními bude mít intenzivnější chuť.
Ingredience na 4 porce:
● 500 g vepřové kýty
● 2 mrkve
● 300 g brambor
● hrst žampionů
● 1 cibule
● 1 stroužek česneku
● 1 lžíce červené mleté papriky
● sůl, pepř
● 2 bobkové listy
● vývar podle potřeby
● olej
Postup:
Maso nakrájejte na kostičky. Cibuli najemno, mrkev na kolečka, brambory na větší kusy, houby na kousky, česnek na plátky. Na oleji opečte cibuli
a přidejte ochucené maso.
Opečte ho a zasypte paprikou. Zarestujte a vmíchejte houby a mrkev. Zalejte vývarem tak, aby bylo vše ponořené. Přidejte bobkové listy, dejte do trouby a nechte probublávat asi 30 min.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 30 Kč
To sou fakt dobrý suroviny, co tam máte. Ale na ty bobkový listy jsem fakt alergická, nejdou něčim nahradit? Jinak to zkusim, vypadá to super.
To vypadá tak jednoduše a cenově dostupně. Možná by se to dalo i nějak zdravěji upravit, co myslíte? Já bych možná místo brambor dala třeba batáty.
Hele, fakt super nápad s těma lesníma houbama, musí to být mnohem lepší chutě. Já vždycky používam jen ty obyč, ale příště určo zkusím s lesními!