Řízky dopékané v troubě, vyšperkované cibulkou, nejsou tolik tučné a zůstanou déle šťavnaté.
Suroviny na 4 porce – 4 vepřové řízky – 2 vejce – mléko – 2 cibule – strouhanka – máslo – olej – sušený česnek – sůl, pepř
Postup
1. Maso omyjte a osušte. Naklepejte ho, osolte, opepřete a posypte sušeným česnekem. Obalte ho ve strouhance a protáhněte osolenými vejci rozmíchanými s trochou mléka. Ihned ho dejte na pánev s rozehřátým olejem a opečte z obou stran.
2. Maso vyndejte a na stejné pánvi orestejte na proužky nakrájené cibule.
3. Cibuli přendejte do pekáčku, rozprostřete na ni maso a navrch dejte kousky másla. Podlijte troškou vody a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 25 minut.
4. Řízky podávejte s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory, dresinkem či tatarskou omáčkou a zeleninovou oblohou.