Suroviny:
1 dýně Hokkaido
700 g vepřové plece
3 lžíce oleje
1 mrkev, petržel, celer, cibule, bobkový list
10 kuliček pepře
6 kuliček nového koření
1 lžička tymiánu
200 ml červeného vína
2 lžíce rajčatového protlaku a pohankové mouky
sůl
Postup:
Vydlabeme si dýni, zbavíme ji semínek a nakrájíme na kostičky. Ohřejeme si olej na pánvi a opečeme na něm nejdříve očištěnou a nakrájenou mrkev, petržel nakrájenou na půlkolečka a i pokrájený řapíkatý celer. Potom přidáme cibuli pokrájenou nadrobno, kterou zpěníme.
Maso si nakrájíme na kostičky, přidáme ho do pánve a krátce opečeme ze všech stran. Do pánve přidáme dýni a koření. Podlijeme vše vínem a troškou vody, osolíme a za občasného míchání a podlévání dusíme pod pokličkou deset minut.
Ke konci přidáme rajčatový protlak a zahustíme pohankovou moukou, kterou si předtím rozmícháme v trošce vody, aby nám v ragú neudělala cucky.
TIP:
Chcete mít ragú naservírované opravdu stylově? Tak zbytek dýně po vydlabání nevyhazujte, ale naplňte ji připraveným pokrmem.