Jiří Štěpnička má velice rád vepřové šuei-ču-žou a na jeho doporučení berte recept jen jako inspiraci, stejně jako to dělá on sám.
Ingredience:
600 g vepřové kýty, 200 g očistěného špenátu, 1 šálek silného masového vývaru, 1 lžička Wei-su (asijská sůl obohacená o jemně mletý zázvor, galangu, citronelu, růžový pepř a mořskou řasu), 1 lžíce máčeného škrobu, 2 vejce, 2 lžíce žlutého vína, 1 lžíce sójové omáčky, olej na smažení, 3 lžíce sádla, špetka hrubě mletého jamajského pepře, 1 lžička hrubě mletých chilli papriček
Postup: Vepřovou kýtu nakrájíme na tenké plátky, osolíme je, přidáme škrob, vejce a necháme odležet. Na pánvi mírně zahřejeme olej a maso v něm krátce oblanšírujeme.
Přidáme sádlo, na lístečky rozdělený spařený špenát, šálek vývaru, Wei-su, sójovou omáčku a víno. Vše dusíme 2 minuty. Maso přendáme na předehřátou mísu. Na oleji opražíme hrubě mletý jamajský pepř a chilli papričky a přelijeme jím připravený pokrm.