Tahle rychle připravená specialita na asijský způsob je plná vůní a úžasných chutí.
Potřebujete:
✿ 200 g vepřové kýty
✿ 1 lžíci oleje
✿ 2 lžičky škrobu
✿ 1 lžíci sójové omáčky
✿ 1 lžičku sladké sójové omáčky
✿ 80 ml vývaru
✿ 1 červenou papriku
✿ 1 stroužek česneku
✿ 1 plátek zázvoru
✿ 1 lžičku rýžového octa
✿ 1 cibuli
✿ 1 mrkev
1. Maso nakrájejte na nudličky, přidejte sójovou omáčku, olej, zakryjte a dejte na chvíli do chladu. Mrkev a papriku nakrájejte na tenké proužky, zázvor a česnek najemno. Cibuli nadrobno.
2. K masu přidejte škrob a promíchejte. V pánvi rozehřejte olej a maso opečte ze všech stran. Přidejte cibuli, zázvor a česnek, nechte rozvonět, přidejte mrkev a papriku a minutu restujte.
3. Podlijte vývarem a lžičkou rýžového octa, přiveďte k varu, zmírněte teplotu a míchejte cca 2 minuty, aby se vytvořilo jen trochu omáčky. Podávejte s rýží nebo čínskými nudlemi.