Připravte si za pár minut čínské kung-pao s medovou omáčkou.
Ingredience:
400 g vepřové kýty
2 velké červené cibule
1velká červená paprika
4 lžíce sójové omáčky
2 lžíce medu
1 čerstvá chilli paprička
3 stroužky česneku
solamyl
sůl, pepř
olej
Postup:
Maso si nakrájejte na menší kousky, osolte je, opepřete a zasypejte trochou solamylu. V pánvi si rozpalte olej a maso začněte restovat. Po třech minutách přidejte na větší kusy nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.
Restujte další dvě minuty, česnek nesmí zhořknout. Nyní přidejte med a dobře ho rozmíchejte. Poté vlijte do pánve sójovou omáčku smíchanou se stejným množstvím vlažné vody. Nakonec přidejte nakrájenou papriku a čerstvé chilli.
• Náš tip: Pro lepší chuť přimíchejte do pokrmu arašídy nebo kešu.
Čauky, já fakt miluju čínskou kuchyni, takže tohle vyzkouším hned jak to jen půjde. Kung-pao je top! A ještě s medem, yum.
Já mám moc rada když je v recepisu něco extra. Ta medová omáčka vypadá fakt super. A s tíma arašídy? Už se mi sbíhaj sliny :D.