Vepřovou panenku lze připravit na nejrůznější způsoby a vhodná je i samozřejmě do omáček. Pochutná si celá rodina.
Ingredience:
1 menší vepřová panenka
2 hrnky nakrájených čerstvých hub
4 dl smetany ke šlehání
pár snítek rozmarýnu
sůl, pepř
olej na restování
petrželka na ozdobu
Postup:
Panenku nakrájejte na špalíčky. V pánvi rozpalte olej, přidejte medailonky a z obou stran je orestujte. Pak panenku z pánve vyndejte a do výpeku přidejte houby a restujte zhruba 5 minut.
Nyní vraťte do pánve i maso, přidejte rozmarýn a vše zalijte smetanou. Vařte zhruba 10 minut. Omáčku dochuťte a pokrm dozdobte petrželkou.
Náš tip:
Kdo nemá rád houby, může místo nich do omáčky přidat nakládaný pepř.