Vepřové lze připravit i nasladko. Krásně se skloubí s navinulou chutí jablek a jemnou šalotkou.
Suroviny na 4 porce – 4 vepřové kotlety bez kosti – 1 červené jablko – 1 zelené jablko – 120 ml jablečné šťávy – 2 lžíce másla – 2 šalotky – sůl, pepř
Postup
1. Kotlety omyjte a osušte. Lehce naklepejte paličkou a pak je z obou stran osolte a jemně opepřete. Naporcujte na menší díly.
2. Na pánvi rozehřejte máslo a kotlety opečte z obou stran. Vyndejte z pánve a tuk vsajte do ubrousku.
3. Na máslo po pečení kotlet dejte nadrobno nakrájenou šalotku a na měsíčky nakrájená jablka. Podlijte jablečným džusem a duste přibližně 5 minut. Vložte zpět kotlety a duste, dokud maso nebude pěkně měkké.
4. Naservírujte na talíře a ozdobte bylinkami. Podávejte ideálně s rýží.