Hoisin je moc dobrá čínská barbecue omáčka s výraznou chutí. Sehnat ji můžete buďto na internetu, nebo ve větších obchodech.
Ingredience:
2–3 vepřové kotlety s kostí
5 lžic hoisin omáčky
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce medu
1 lžíce panenského olivového oleje
1 stroužek česneku
1 lžička čerstvého zázvoru
sůl a pepř dle chuti
čerstvá jarní cibulka
Postup:
V misce smíchejte hoisin omáčku, sójovou omáčku, med, česnek, zázvor a sezamový olej.
Pokud je hoisin omáčka hustá, můžete přidat 1–2 lžičky vody.
Kotlety lehce osušte a potřete ze všech stran připravenou marinádou.
Nechte odležet alespoň 1 hodinu v lednici. Před grilováním nechte maso stát při pokojové teplotě aspoň 20 minut.
Kotletky grilujte přibližně 4–5 minut z každé strany, v závislosti na tloušťce masa.
V poslední minutě grilování je můžete znovu lehce potřít zbylou marinádou, ale dejte pozor, aby se nepřipálila.
Maso po grilování nechte 5 minut odpočinout pod alobalem.
Před podáváním posypejte nasekanou jarní cibulkou nebo jinou vhodnou bylinkou.
Recept na vepřový kotlety s hoisin omáčkou se mi líbí, určitě si ho uložím. A snad i moje děti to budou chtít jíst!
Musím říct, že hoisin omáčka je moje oblíbená! Tenhle recept vypadá skvěle, určitě ho brzy zkusím! Díky za tip.
Takhle úžasná kombinace chutí zní opravdu lákavě! Jen se obávám, jestli nebudu mít problém sehnat hoisin omáčku, ale za tu chuť to asi stojí.
Hoisin omáčku jsem ještě nezkoušela, ale vypadá to moc dobře! Určitě ji zkusím najít v nějakým větším obchodě.