Spojení masa s hruškovou chutí dá vzniknout přímo delikátnímu jídlu.
Potřebujete:
✿ 4 vepřové kotlety
✿ 2 hrušky
✿ 6 lžic oleje
✿ 4–5 lžic vody
✿ 1 lžíci moučkového cukru
✿ 2 lžíce citronové šťávy
✿ hladkou mouku
✿ sůl, pepř
✿ snítku rozmarýnu
1 . Kotlety naklepejte, nařízněte, osolte, opepřete a poprašte moukou. Opečte je na pánvi na rozpáleném oleji z obou stran a přendejte do pekáčku.
2. Omyté a osušené hrušky rozkrojte napůl, vydlabejte jádřince a řeznou stranou položte půlku hrušky na každou kotletu. Do pánve od kotlet nalijte vodu, nechte projít varem a šťávu nalijte do pekáčku.
3. Citronovou šťávu smíchejte s cukrem, pokapejte jí hrušky a přidejte kousky rozmarýnu. Dejte zapéct do vyhřáté trouby na 20–25 minut, občas podlijte. Podávejte třeba s bramborovou kaší.