Připravit si je můžete v troubě i na grilu a vždycky budou chutnat skvěle.
Suroviny:
500 g vepřových kotletek
4 lžíce nahrubo nadrceného pepře
čerstvě nadrcená mořská sůl
2 lžíce kvalitního včelího medu
1 lžíce panenského olivového oleje
1 lžička kurkumy
2 ½ dcl piva Stella Artois
Postup:
Kotletky potřete ze všech stran olivovým olejem smíchaným s medem a pivem Stella Artois, osolte je, bohatě je opepřete a přidejte na každou z obou stran trochu kurkumy.
Takto kotlety nechte odležet při pokojové teplotě po dobu minimálně jedné hodiny. Pak rozpalte gril anebo troubu a kotletky ogrilujte.
V případě, že zvolíte troubu, nejprve si je zprudka osmahněte na pánvi na olivovém oleji, aby se maso zatáhlo a nepustilo při pečení šťávu. Pak je umístěte do trouby rozehřáté na 190 °C na 25 minut.
Maso podávejte s čerstvým pečivem, případně s vařenými nebo opečenými bramborami. Skvěle chutnají i s grilovanou zeleninou.