Vynikající chuť pečeného vepřového si skvěle rozumí s náplní z jablek a brusinek, to prostě musíte ochutnat!
Potřebujete:
✿ 1 kg vepřové plece
✿ 2 jablka
✿ 2 lžičky skořice
✿ 1 hrnek vývaru
✿ 2 lžíce kokosového oleje
✿ ½ hrnku sušených brusinek
✿ hrst čerstvé šalvěje
✿ sůl, pepř
1. Jablka oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostičky, šalvěj nasekejte nadrobno. V kastrolu si rozehřejte olej, přidejte jablka a šalvěj a restujte 4−5 minut. Poté vmíchejte brusinky a odstavte z tepla.
2. Plec rozřízněte do ¾ nožem, případně ji naklepejte či odkrojte přebytečný tuk. Osolte, opepřete a potřete zevnitř i zvenku skořicí. Na plát naneste jablečno-brusinkovou směs, srolujte ho a zavažte kuchyňskou nití.
3. Dejte péct do trouby při 180 °C asi 90 minut. Nemusíte obracet ani podlévat, občas zkontrolujte. Vyndejte z trouby, nechte chvíli odstát a nakrájejte na plátky. Servírovat můžete na zeleninovém „polštářku“.