Vepřová plec v netradičním podání vás dozajista nadchne a uspokojí vaše chuťové pohárky.Někdy stačí malý nápad a vykouzlíte hotový skvost.
Ingredience:
400 g vepřové plece
1 lžíce oleje
sůl, pepř
1 lžička uzené papriky
1 lžička drceného kmínu
2 stroužky česneku
2 bagety
2–3 lžíce majonézy
čerstvý listový salát
Na nakládanou cibuli:
1 červená cibule
100 ml vinného octa
1 lžíce cukru
1/2 lžičky soli
pár kuliček pepře
Postup:
Maso osolte, opepřete, potřete česnekem, paprikou a kmínem.
Na pánvi maso opečte.
Přidejte vodu, přiklopte a duste na mírném plameni 2 hodiny.
Poté maso nakrájejte na plátky.
Smíchejte ocet, vodu, cukr, sůl a případné koření, přiveďte k varu.
Přelijte nálevem nakrájenou cibuli. Nechte odležet minimálně 30 minut.
Bagetu rozkrojte a spodní část hezky potřete majonézou.
Navrstvěte salát, následně maso a případně přidejte i jinou zeleninu pro lepší chuť.
Navrch naservírujte cibuli.
Jsem pro jakékoli inovace v kuchyni, a tento recept je prostě fantastický. Už se těším, jak ho vyzkouším!
Vypadá to lákavě, miluju, když se maso kombinuje s něčím nakládaným. Chtěla bych to zkusit uvařit!
Tohle je hodně zajímavý způsob, jak připravit vepřovou plec! Určitě zkusím tu nakládanou cibuli, ta musí být pecka.
Skvělé, že i tradiční suroviny jako vepřová plec mohou být podány takhle netradičně. Nakládaná cibule tomu dodává úplně nový rozměr chuti!
Moc mě baví experimentovat s chutěmi a tenhle recept se mi zdá báječný! Vepřová plec s nakládanou cibulí zní jako skvělá kombinace, určitě vyzkouším.