Suroviny:
1 vepřová panenka
250 ml smetany ke šlehání
1 cibule
2 hrsti čerstvých hub
3 snítky rozmarýnu
1 polévková lžíce nakládaného pepře
2 lžíce olivového oleje
sůl
Postup:
Na pánvi zprudka rozpalte olivový nebo jiný rostlinný olej. Panenku nakrájejte na slabší špalíčky a nechte ji krátce z obou stran na oleji na pánvi orestovat.
Poté maso vyjměte, výpek však v pánvi nechte a osmažte na něm nakrájenou cibuli. K cibuli poté přihoďte houby nakrájené na tenké plátky. Asi 3 minuty je za stálého míchaní restujte.
Pak k houbám přilijte smetanu ke šlehání, přidejte rozmarýn a podle chuti omáčku osolte. V této fázi přidejte lžíci nakládaného pepře s trochou nálevu.
Ten dodá omáčce charakteristickou pikantní a aromatickou chuť. Pokud ho nemáte, vystačíte si s klasickým, čerstvě namletým černým pepřem.
Vraťte do pánve také vepřovou panenku a pod pokličkou duste maso zhruba 10 minut, dokud panenka nebude zcela měkká. Omáčka chutná skvěle s vařenou rýží nebo jen tak s čerstvým pečivem.
Tip!
Stejným způsobem můžete pokrm připravit s kuřecími prsy.
Moc děkuju za recept. Skvělá inspirace na víkendové vaření. Chystám se na to už teď!