Suroviny:
1 lžíce olivového oleje
125 g nízkotučného jogurtu ovocného
2 červené papriky
280 g čerstvého špenátu
3 stroužky česneku
3 šalotky
600 g brambor
600 g vepřové panenky
bylinky dle chuti
Postup:
Vepřovou panenku očistíme, naporcujeme na malé steaky a mírně osolíme. Krátce je orestujeme (ideálně ve fritovacím hrnci) na olivovém oleji a pak je vyjmeme. Omyté brambory se slupkou, papriky i šalotky nakrájíme na měsíčky. Poté osolíme a opékáme asi 25 minut.
K bramborám přidáme opečené vepřové steaky a dopečeme. Z jogurtu, česneku, soli a lžíce olivového oleje připravíme dresink. Na talíře rozdělíme brambory, na ně navrstvíme špenát ochucený dresinkem a navrch položíme kousky masa.
Opečeme slaninu. Brynzu rozmícháme se smetanou dohladka a opepříme. Scezené horké halušky promícháme s brynzou a na talířích přelijeme rozškvařenou slaninou.