Líčka jsou velmi jemné maso, které se dlouhým dušením promění v absolutní lahůdku, jež se téměř rozplývá na jazyku. Vyzkoušejte tentokrát vepřová líčka s kořenovou zeleninou a kukuřičnou polentou.
Ingredience:
2 mrkve, 300 g celeru, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 3 lžíce rostlinného oleje, 800 g vepřových líček, 2 lžíce rajského protlaku, 300 ml suchého červeného vína, 150 ml vína Marsala, 4 snítky čerstvé majoránky, 500 ml hovězího vývaru, 50 g studeného másla, 1 řapík celeru, 15 lístků čerstvé majoránky, sůl, pepř
Postup:
Jednu mrkev a celer nakrájejte na kostičky, cibuli nadrobno, česnek podrťte. V hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje a zprudka v něm opečte osolená a opepřená líčka dohněda.
Vyjměte je, do hrnce vlijte 1 lžíci oleje a orestujte na něm mrkev, celer a cibuli. Vsypejte česnek a opečte. Vlijte protlak a vína, nechte je vyvařit.
Přidejte snítky majoránky, zalijte vývarem a duste 3 hodiny. Omáčku přeceďte a svařte. Vmíchejte máslo, osolte a opepřete. Řapíkatý celer a mrkev orestujte a ozdobte jimi pokrm.