Krkovice pečená v troubě zůstane nádherně šťavnatá.
Ingredience:
vepřová krkovice vcelku
6 stroužků česneku
sádlo
drcený kmín
1 velká cibule
sůl, pepř
1 lžička sušeného tymiánu
několik snítek čerstvého tymiánu (pokud nemáte, bude stačit sušený)
Postup:
Česnek si prolisujte a krkovici jím potřete. Přidejte sůl, pepř a trochu nadrceného kmínu. Pekáč vytřete sádlem. Přidejte do něj cibuli nakrájenou na větší kusy.
Maso položte na cibuli a zasypejte ho trochou tymiánu. Přidejte snítky rozmarýnu. Maso podlijte. Prvních 30 minut ho pečte na 200 °C. Na další hodinu a půl snižte teplotu na 160 °C.
Krkovicku mám moc ráda, ale vždycky mi trochu schne. Tady ten postup vypadá, že by to mohlo být fakt dobrý. Tak thanks za tip, snad to nějak pěkně dopadne.
no super, ten recept budu muset vyzkoušet. Krkovica je top, celá rodina ji má ráda. Jsem zvědavá, jak to dopadne s tím tymiánem, to jsem ještě nezkusila.
To vypadá fakt božsky! Občas si ráda zavařím, ale s masem si nikdy nejsem jistá. Tento recept vypadá dost jednoduše na přípravu, tak snad to zvládnu a povede se mi to tak šťavnaté, jak píšete.
Mhmm, tohle musí být super! Krkovice je moje oblíbené maso, takže vždycky ráda vyzkouším nějaký nový recept. Tymián a česnek, to zní jako skvělá kombinace. Těším se, až to upeču!
Vypadá to úžasně! Už dlouho hledám recept na krkovici, která by nebyla suchá a tento vypadá, že by mohl být přesně to, co potřebuji. Už se těším, až ho vyzkouším. Děkuji za sdílení!