Připravte si na nedělní oběd něco, co lahodí chuti i oku.
Ingredience:
1 menší dýně Hokkaido
2 vepřové kotletky s kostí (mohou být i bez kosti)
150 g dýňové dužiny
150 ml smetany na vaření
1 cibule
1 stroužek česneku
olivový olej
sůl, pepř
špetka muškátového oříšku
hrst cherry rajčátek
čerstvé bylinky (tymián, bazalka)
Postup:
Dýni seřízněte vršek, vydlabejte semínka a část dužiny. Celou ji pak potřete olejem, osolte a nechte asi 25 minut péct v troubě na 180 °C.
Maso opečte – kotletky osolte, opepřete a zprudka opečte na pánvi na oleji z obou stran, dokud nezískají zlatavou kůrku. Poté krátce dopečte v troubě (cca 10 minut).
Na troše oleje osmahněte cibuli a česnek, přidejte nakrájenou dýňovou dužinu, zalijte smetanou a duste do změknutí. Rozmixujte omáčku dohladka, dochuťte ji solí, čerstvě mletým pepřem a špetkou muškátového oříšku.
Do upečené celé dýně představující kotlík nalijte trochu omáčky, vložte kotletku, přidejte čerstvá cherry rajčátka a bylinky. Dozdobte větvičkou tymiánu a bazalkou.
Ten recept zní fakt zajímavě! Vepřový kotletky máme rádi, takže se do toho určitě pustím. Díky za tip.
Jé, to je skvělá inspirace! Nikdy bych neřekla, že dýně může být tak univerzální. Už se těším, až to zkusím.
To vypadá na super nedělní oběd! Miluju kombinaci dýně a vepřového. Určitě vyzkouším.