Milovníci piva se konečně dočkali. Perfektně propečenou vepřovou kotletu s bramborovým knedlíkem na pivě si zkrátka zamilujete.
Ingredience: 50 g slaniny, 300 ml piva, 1 ks červené cibule, 4 stroužky česneku, 6 ks vepřových kotlet, 3 ks bílé kapie, sůl, pepř
Postup: Maso umyjte, naklepejte a ochuťte solí a pepřem. Omyté kapie rozkrojte na čtvrtiny a zbavte jádřinců. Oloupanou cibuli a slaninu nakrájejte a česnek oloupejte.
Kotlety zprudka opečte z obou stran na oleji a přeložte i s výpekem do pekáče. Maso potřete kečupem, okmínujte, obložte slaninou, cibulí, česnekem a kapiemi. Vše podlijte pivem a pečte zvolna v předehřáté troubě na 180 stupňů doměkka.
Během pečení maso přelévejte vypečenou šťávou. Vepřové kotlety na pivu podávejte nejlépe s bramborovým knedlíkem.