Příprava vám nezabere ani 30 minut a jedna porce vyjde na 25 Kč. A to se přeci vyplatí! Popadněte zástěry a hurá k plotně.
Suroviny na 4 porce:
● 600 g vepřových jater
Na marinádu:
● 1 kelímek bílého jogurtu
● podle chuti sůl
● čerstvě mletý pepř
● cibulové koření
● čerstvý libeček
● 1 celé vejce
● strouhanka ze 4 velkých slaných tyčinek
● podle potřeby olej
Postup: Játra odblaníme, nakrojíme na stranách, aby se při smažení nekroutila. Smícháme jogurt, vejce, koření a libeček. Játra na noc naložíme do této marinády.
Další den játra i s marinádou obalíme už jen v rozdrcených (rozmixovaných) slaných tyčinkách.
Obalená játra dáme smažit dozlatova do rozehřáté trouby na 160 °C na plechu s pečicím papírem, který malinko pokropíme olejem. Podáváme s pečeným bylinkovým bramborem.