Tenké plátky jater na asijský způsob. Místo cibule lze použít i zelené fazolky.
Potřebujete:
✿ 500 g vepřových jater
✿ 2 stroužky česneku
✿ solamyl
✿ 6 lžic sójové omáčky
✿ 2 lžíce ústřicové omáčky
✿ 20 ml rýžového vína
✿ 100 ml vody
✿ svazek jarní cibulky
✿ olej
✿ citronovou šťávu
✿ cayenský pepř
✿ sůl, pepř
1. Česnek nakrájejte na plátky, cibulovou nať na delší kousky. Játra omyjte, osušte, očistěte a nakrájejte na slabé plátky. Posypejte je oběma pepři a nechte hodinku uležet. Pak obalte v solamylu.
2. V pánvi rozpalte olej a játra opečte z obou stran. Pak je vyjměte a dejte stranou. Na oleji opečte nakrájený česnek dozlatova. Přilijte trochu vody, rýžové víno, sójovou a ústřicovou omáčku a přiveďte k varu.
3. Do omáčky vraťte játra a duste asi 20 minut. Pak kápněte pár kapek citronové šťávy a přidejte cibulovou nať, kterou nechte pod pokličkou lehce podusit.