Suroviny:
1 kg uzené šunky
100 ml jablečného džusu
2 lžíce medu
2 lžíce dijonské hořčice
4 lžíce třtinového cukru
2 snítky čerstvého rozmarýnu
50 g másla
Postup:
Dejte šunku na pekáč a zalijte jablečným džusem. Přikryjte alobalem a pečte na 170 °C asi 80 minut. V misce důkladně promíchejte med, hořčici a třtinový cukr.
Pak touto směsí potřete šunku a pečte dalších 30 minut, případně dokud se na šunce nevytvoří glazé. Hotovou šunku hned nekrájejte, nechte ji chvíli odpočinout.
Takto připravená šunka je populární zejména na americkém kontinentu. Oblíbená je i ve Velké Británii jako pokrm pro ty nejmilejší návštěvy. Skvěle se ale bude vyjímat i na vaší slavnostní tabuli.
Podávat ji můžete s opečenými brambory nebo s domácím chlebem. Jako přílohu zvolte různé druhy hořčice a kyselé okurky či naložené cibulky.
Ráda zkouším nové recepty a tahle velikonoční šunka vypadá úžasně! Určitě ji vyzkouším připravit pro návštěvy.
To zní jako skvělý recept na slavnostní večeři! Mám ráda, když se v receptech používá jablečný džus, dodává to pokrmu zajímavou chuť.