Suroviny:
7 rohlíků
200 ml mléka
400 g uzeného masa
30 g másla
6 vajec
2 hrsti nasekaných kopřiv
1 lžíce pažitky
1 lžíce petrželky
1 lžička prášku do pečiva
špetka muškátového oříšku
sůl
pepř
Postup:
Do mísy dejte rohlíky nakrájené na kostičky, nechte je nasáknout mlékem a pak je vymačkejte. Vmíchejte prošlehané žloutky, uzené maso, rozpuštěné máslo, kopřivy, pažitku, petrželku a prášek do pečiva. Směs ochuťte nastrouhaným muškátovým oříškem, osolte a opepřete.
Do směsi vmíchejte sníh z bílků a nalijte ji do zapékací mísy vymazané máslem. Pečte půl hodiny na 200 °C dozlatova. Tuto dobu nepřekračujte, nádivka by se vysušila. Dobře připravená nádivka je křupavá na povrchu a vláčná uvnitř!
Tip!
Do velikonoční nádivky patří kopřivy, avšak s bylinkami můžete improvizovat a použít i ty, které vám rostou na zahradě.