Nádivku můžete péct samostatně nebo ji napěchujte do kuřete. Zbylou pak přidejte do pekáčku vedle kuřete.
Ingredience: 4 porce
● 400 g uvařeného uzeného masa
● 6 rohlíků
● ½ kostky droždí
● 4 vejce
● 100 ml vývaru z uzeného masa
● špetka muškátového oříšku
● hrst nasekaných čerstvých kopřiv
● hrst nasekané petrželky
● 100 ml mléka
● špetka cukru
● máslo na vymazání formy
● strouhanka na vysypání formy
● sůl
Postup:
Mléko zahřejte, přidejte špetku cukru, droždí a nechte vzejít kvásek. Uzené maso nakrájejte na kousky. Pečivo natrhejte a namočte ve vývaru z uzeného masa.
Přidejte k němu maso, spařené a nasekané kopřivy, nasekanou petrželku, muškátový oříšek a trochu pepře a soli.
Do mísy s připravenou směsi vmíchejte rozšlehaná vejce a kvásek. Vše důkladně propracujte a přeneste do vymazané a vysypané formy. Směs nechte kynout asi 15 minut. Nádivku pečte přibližně 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Příprava: 60 min
Cena za porci: 25 Kč