Jehněčí maso nechybí na velikonočním stole ani ve Francii. Nejčastěji jde o Gigot d‘agneau (čti žigo daňó), pečená jehněčí stehna plněná česnekem.
Potřebujete:
✿ 200 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
✿ 1 jehněčí kýtu s kostí
✿ olivový olej
✿ sůl, pepř
✿ 4 stroužky česneku
✿ 1 snítku rozmarýnu
✿ lžičku provensálského koření
✿ čerstvé bylinky
1. Kýtu omyjte, osušte a odstraňte bílou tuhou kůži. Česnek nakrájejte na hranolky, nožem udělejte do masa řezy a naplňte je česnekem a lístky rozmarýnu. Vložte do pekáče, zakápněte olejem, opepřete, posypejte kořením a osolte.
2. Pečte při 240 °C 20 minut. Pak snižte teplotu na 200 °C a pečte ještě 15–20 minut. Pak kýtu dejte do jiné nádoby, přikryjte alobalem a nechte 10 minut odpočívat.
3. Šťávu z pekáče dejte na mírný oheň a přidejte vývar. Omáčku nechte trochu zredukovat a poté dochuťte kořením. Podávejte s bramborami nebo zeleninou.