Suroviny:
6 vajec
1 plechovka tuňáka
100 g krémového sýra
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička citronové šťávy
hrst pažitky
½ lžičky sladké papriky
sůl
pepř
Postup:
Nejprve si připravte vejce. Ve velkém hrnci přiveďte k varu dostatečné množství vody, a jakmile dojde do bodu varu, opatrně do ní vložte vejce. Ta vařte asi 7 minut tak, aby žloutek zůstal trochu tekutý. Poté je asi na 10 minut namočte do ledové vody.
Vejce oloupejte a rozkrojte napůl. Žloutky vyjměte lžičkou a vložte je do mísy. Přidejte k nim okapaného tuňáka, čerstvý sýr, dijonskou hořčici, citronovou šťávu, sladkou papriku a nadrobno nasekanou pažitku.
Směs osolte a opepřete podle chuti a následně dokonale promíchejte vidličkou, aby vznikla krémová pomazánka.
Pomazánkou naplňte zdobicí sáček a pak ji jeho pomocí rovnoměrně rozdělte do důlků ve vaječném bílku. Navrch vejce posypejte čerstvými bylinkami.
Tip!
Tuňáka můžete nahradit uzeným lososem na plátky.
Tak tohle vypadá fakt skvěle, už jsem si oddělala lajk. Miluju filmy a při sledování se takhle naplněný vejce budou vyjímat na stole.
No hele, tohle je fakt nápad! Rychlý, jednoduchý a s těma surovinama, co máme skoro furt doma. Dobrá inspirace na víkendové mlsání.
Tohle vypadá jako skvělý recept na party po jakýmkoliv sportovním utkání! Kombinace krémového sýra s tuňákem je prostě neodolatelná.