Suroviny na 4 porce:
1 balení červeného či červeného kaviáru (cca 80–95g)
8 vajec
100 g másla
sardelová pasta
citron
petrželka
hlávkový salát
Postup:
Vajíčka uvaříme natvrdo (v čerstvých zůstane žloutek uprostřed). Vychladlá rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Rozstrouháme je a našleháme s povoleným máslem, ochutíme trochou sardelové pasty.
Bílkové košíčky naplníme kaviárem, pak ozdobně nastříkáme náplní a vršek ozdobíme zbytkem kaviáru, snítkou petrželky nebo kouskem citrónu.
Chceme-li mít plněných vajec více, zdobíme je kaviárem jen navrchu. Vajíčka rozložíme na hlávkový salát, případně doplníme dalšími pochoutkami. Jako přílohu podáváme tmavou bagetku, zapíjet můžeme šampaňským.
.