Vejce Benedikt se často bojíme připravovat, přitom jsou tak jednoduchá na přípravu.
Suroviny:
2 vejce
2 plátky slaniny
3 lžíce zakysané smetany
2 lžíce mléka
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička čerstvě vymačkané citronové šťávy
2 lžíce octa
sůl, pepř
1 čerstvá houska
pažitka na ozdobu
Postup:
Housku si rozpůlte a nasucho ji opečte z obou stran na pánvi. V hrnci přiveďte vodu k varu a přidejte do ní trochu octa.
Až začne voda vřít, rozklepněte do ní vejce a zamíchejte, aby se nepřilepilo ke dnu. Po třech minutách ho vyndejte a nechte okapat. Takto pokračujte i s druhým vejcem.
Poté si na pánvi osmahněte slaninu. V misce si smíchejte hořčici, mléko, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, sůl a pepř.
Na housku poklaďte plátky slaniny, vejce a přelijte je omáčkou. Ozdobte pažitkou.
Náš tip
Aby byla chuť ještě lepší, do vody s otcem můžete přidat i oblíbené bylinky.