Suroviny:
3 uvařené červené řepy
1 lžička sladké papriky
1 vejce
120 g strouhanky
1 lžička hořčice
tymián
hladkolistá petržel
sůl
pepř
Na dokončení:
4 bulky
1 avokádo
4 kolečka cibule
4 kolečka rajčete
listový salát
majonéza
Postup:
Uvařenou řepu nastrouhejte na jemném struhadle a vymačkejte z ní všechnu šťávu. Tu dejte stranou, můžete ji použít v jiném receptu nebo ji vypít.
Nastrouhanou řepu vložte do mísy, přidejte sladkou papriku, hořčici, nadrobno nasekané bylinky, strouhanku a vejce. Směs důkladně osolte a opepřete a promíchejte ji, aby se všechny suroviny spojily.
Vezměte si jednorázové rukavice, z hmoty rukama vytvořte placky a ty z obou stran opečte na pánvi vymazané olejem.
Mezitím si rozkrojte bulky a krátce je ohřejte v rozpálené troubě. Spodní část každé bulky natřete majonézou, přidejte kus salátového listu, kolečko cibule, placku z řepy, nakrájené avokádo a kolečko rajčete.
Vrstvení zakončete vrchní částí bulky a celý burger propíchněte špejlí. Řepové hamburgery podávejte se zeleninovými nebo bramborovými hranolky a jogurtovým dipem.
Tip!
Pokud se nechcete vzdát masa, nahraďte polovinu řepy mletým hovězím.
To vypada opravdu fajn, musim to nekdy zkusit doma. Avokado do burgeru je fakt supr mysl!
Hmm, už sem to někdy zkoušela a jako, chuťově to nejni špatný. Ale ty bulky bych trochu víc opekla, ať to má šmrnc.
Jsem nadšená, že někdo přišel s takovým kreativním receptem. Miluji, když se klasické pokrmy upravují pro vegetariány.
Tento recept na vegetariánský hamburger vypadá skvěle. Červená řepa v kombinaci s avokádem musí být fantastická chuťová exploze!