Pečené kuličky z cizrny, bylinek a koření se podávají samotné, nebo v pita chlebu, s jogurtovou omáčkou.
Suroviny: 1 a ½ hrnku suché cizrny – 1,5 l zeleninového vývaru – 3 lžíce olivového oleje – 1 cibule – 2 lžičky mletého římského kmínu – špetka chilli – hrst nasekaného koriandru – sůl, pepř
Postup
1. Cizrnu nechte předem alespoň 12 hodin namáčet a pak ji uvařte v zeleninovém vývaru. Slijte ji a nechte vychladnout.
2. Cizrnu dejte do robotu. Přidejte nasekanou cibuli, olivový olej, kmín, koriandr, chilli, sůl a pepř a rozmixujte do hladké, pevné hmoty. Zabalte ji do fólie a dejte alespoň na hodinu do lednice.
3. Z cizrnové hmoty tvarujte rukama malé kuličky a dávejte je vedle sebe na plech vymazaný olivovým olejem.
4. Pečte je v troubě vyhřáté na 200 ºC asi 20 až 25 minut. Během pečení je několikrát obraťte.