Vynikající a přitom zdravé lasagne s dýní Hokaido, špenátem a parmezánem.
Suroviny na 6 porcí – balení lasagní – 600 g dýně Hokaido – 500 g mražených špenátových listů – 2 stroužky česneku – 40 g másla – sůl – 1 lžíce hladké mouky – 150 g parmezánu – 250 ml mléka
Postup
1. Plátky dýně povařte s trochou vody doměkka. V pánvi rozehřejte polovinu másla a osmažte na něm špenát a česnek. Lasagne uvařte podle návodu.
2. Zbylé máslo rozehřejte v kastrůlku, zaprašte moukou a lehce osmažte. Přilijte mléko a nechte probublat, až omáčka zhoustne.
3. Do vymazané formy rozložte polovinu dýně, dejte lasagne a posypte třetinou sýra. Dejte špenát, lasagne, dýni a lasagne. Zalijte omáčkou a posypte zbytkem sýra. Pečte 40 minut při 200 ºC.