Zdravé čočkové karbanátky chutnají báječně s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.
Suroviny – 200 g suché velkozrnné čočky – 1 cibule – 1 mrkev – 2 stroužky česneku – 1 lžička majoránky – ½ lžičky mletého kmínu – sůl, pepř – 1 vejce – 4 lžíce hladké mouky – 4 lžíce strouhanky – olej
Postup
1. Čočku namočte přes noc do studené vody, poté ji sceďte a propláchněte. Znovu zalijte vodou a uvařte doměkka. Hotovou čočku rozmixujete.
2. Cibuli a česnek oloupejte a najemno nasekejte. Mrkev nastrouhejte a společně s cibulí a česnekem přidejte k čočce.
Směs dochuťte majoránkou, kmínem, solí a pepřem, přidejte vejce a promíchejte. Zahustěte moukou a strouhankou.
3. Z hmoty tvarujte malé karbanátky, lehce je obalte ve strouhance a osmažte na rozpáleném oleji na pánvi z obou stran dozlatova.