Grilování masa vcelku samozřejmě trvá delší dobu, ale vynahradí vám to jeho báječná a nenapodobitelná chuť.
Potřebujete:
✿ 1 kg vepřové krkovice nebo kýty vcelku
✿ 1 paličku česneku
✿ grilovací koření
✿ rozmarýn
✿ hrubě mletý pepř
✿ sůl
✿ olivový olej
1. Maso omyjte a osušte. Česnek oloupejte a nakrájejte na klínky, kterými prošpikujte maso. Olej smíchejte s kořením dle chuti a nasekaným rozmarýnem a potřete jím maso ze všech stran.
2. Maso zabalte do alobalu vhodného na gril a nechte ho uležet v lednici alespoň den, klidně i dva. Před grilováním maso vyndejte z lednice hodinu předem.
3. Maso v alobalu připevněte na otáčecí grilovací jehlu a grilujte v grilu pod poklopem 1 hodinu. Pak odstraňte alobal a nechte maso ještě alespoň půl hodiny péct za občasného potírání marinádou. Hotové nechte 10–15 minut odpočinout, nakrájejte a podávejte.