Řepné chipsy
Suroviny: 4 střední řepy 2 lžičky olivového oleje špetka soli a pepře
Postup: Použijeme červenou nebo žlutou salátovou řepu. Předehřejeme troubu na 180 °C. Omyjeme 4 střední řepy a důkladně očistíme, ale neloupeme. Odkrojíme nať. Řepu nakrájíme na tenké plátky, které v míse promícháme se 2 lžičkami olivového oleje.
Přidáme sůl a pepř. Pečeme 10 minut, poté plátky řepy otočíme a pečeme dalších 5–10 minut.
Batátové chipsy
Suroviny: 2 větší sladké brambory 2 lžíce olivového oleje 2 lžičky sušeného rozmarýnu sůl a pepř dle chuti
Postup: Ostrým nožem nakrájíme co nejtenčí plátky brambor a dáme je do velké mísy s vodou, kde je necháme máčet cca 20 minut.
Předehřejeme troubu na 220 stupňů. Nakrájené plátky vyndáme z mísy a osušíme je. Znovu dáme do mísy, pokapeme olivovým olejem, přidáme rozmarýn, mořskou sůl a pepř.
Dáme na pečicí papír péct na 220 stupňů 10 minut, poté otočíme a pečeme dalších 10 minut do křupava.
Špenátové chipsy
Suroviny: 2 hrnky lístků špenátu 1 lžíce olivového oleje italské koření sůl
Postup: Předehřejeme troubu na 180 °C. Špenát promícháme s olejem a kořením. Vyložíme plech pečicím papírem, na něj ho poklademe a pečeme 8 minut.
Hlídáme, aby se nepřipálil..