Piškotová roláda s nugátovým pudinkovým krémem je hříšně dobrá.
Příprava: 25 minut + chlazení
Náročnost: **
Cena za porci: 9 Kč
Suroviny na 10 porcí
Na těsto
– 100 g krupicového cukru
– 1 vanilkový cukr
– 4 vejce
– 80 g hladké mouky
– 10 g solamylu
– 1 lžíce moučkového cukru
Na krém
– 300 ml mléka
– 1 vanilkový pudink
– 3 lžíce cukru
– 3 lžíce nugety
– 100 g másla
Postup
1. Žloutky vyšlehejte s polovinou cukru, vanilkovým cukrem a lžící horké vody do pěny. Z bílků a zbylého cukru připravte sníh. Obě hmoty spojte a vmíchejte mouku se škrobem.
2. Těsto rozetřete na plech s pečicím papírem a poprašte moučkovým cukrem. Pečte 5 minut při 200 ºC. Horký korpus vyklopte na vlhkou utěrku a srolujte.
3. Z mléka, pudinku a cukru uvařte pudink. Až vychladne, vyšlehejte ho s máslem a nugetou.
4. Vychladlý korpus rozviňte, potřete 3/4 krému, stočte a povrch rolády ozdobte zbylým krémem.