Přivítat návštěvu nemusíte pouze cukrovím, ale potěší i marokánky – třeba polité čokoládou.
Suroviny:
120 g jemných ovesných vloček Bonavita
200 ml mléka
40 g másla
100 g medu
50 g sušených švestek
50 g sušených meruněk
20 g sušených datlí
30 g mandlí
20 g lískových oříšků
vysokoprocentní čokoláda
Postup:
Nejprve si na pánvi rozpusťte mléko, máslo a med. Na druhé pánvi orestujte nasucho vločky společně s nasekanými oříšky. Nakrájejte na malé kousky švestky, datle a meruňky a přidejte je k tekuté směsi na pánvi.
Vše důkladně promíchejte. Nyní přidejte vločky s oříšky. Znovu promíchejte a odstavte. Nechte 5 minut vychladnout.
Poté začněte tvořit marokánky, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při 170 stupních asi 20 minut. Než se marokánky upečou, rozpusťte si ve vodní lázni čokoládu, kterou pak jednotlivé marokánky polijete.