Suroviny:
100 g sultánek
6 polévkových lžic mléka
450 g mouky
1 kostka (42 g) droždí
150 g cukru a 1–2 polévkové lžíce na posypání
100 g změklého másla
4 středně velká vejce
1 balíček vanilkového cukru
2 čajové lžičky mleté skořice
½ čajové lžičky mletých semen anýzu
špetka soli
po 3 kusech sušených fíků a meruněk
po 3 kusech kandovaných plátků pomeranče a citronu
po 3 kusech kandovaných plátků ananasu a papaje
1 žloutek
6 višní na ozdobu
Postup:
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed vytvoříme důlek a do něj rozdrobíme droždí. Přidáme 25 g cukru a 5 lžic vlažného mléka a s trochou mouky z okraje smícháme do kaše. Necháme kynout asi 15 minut.
Do mísy přidáme 125 g cukru, máslo, vejce, vanilkový cukr, skořici, anýz a sůl a hněteme asi 4–5 minut ručním šlehačem. Nakonec přimícháme opláchnuté sultánky. Vyklopíme na pomoučněný vál, vytvarujeme do koule a vrátíme zpět do mísy.
Necháme kynout další asi 1 ½ (těsto musí zdvojnásobit objem). Po vykynutí vyklopíme na vál, prohněteme a vyválíme asi 70 cm dlouhý váleček.
Stočíme ho do věnce a přesuneme na plech, vyložený pečicím papírem. Fíky a meruňky nakrájíme na proužky, ananas a papáju na kousky. Bílek promícháme s 1 polévkovou lžící mléka, věnec potřeme a ozdobíme ho kousky ovoce.
Potom ho posypeme cukrem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi deset minut. Pak překryjeme alobalem, teplotu snížíme na 175 °C a pečeme dalších 15–25 minut. Věnec necháme vychladnout.