Eliška Balzerová na Vánoce ráda peče vanilkové rohlíčky, ale proč si je neudělat uprostřed léta? Herečka je peče rodině a přátelům a jsou vždycky nadšení.
Ingredience: 200 g hladké mouky, 60 g ztuženého tuku, 60 g másla, 80 g mletých vlašských ořechů, 30 g cukru moučka
Na obalení: 100 g cukru moučka, 2 vanilkové cukry nebo 1 lusk
Postup: Do mísy nebo na vál nasypeme mouku, přidáme ořechy, tuk a nakonec i moučkový cukr.
Rukama vypracujeme hladké těsto, které pak alespoň hodinu necháme odpočívat v chladu. Těsto můžeme vyválet a vykrajovat rohlíčky, nebo můžeme udělat malé tenké válečky, které zahneme, anebo těsto vtlačíme do silikonových formiček.
Troubu rozehřejeme na 180 stupňů, rohlíčky pak zpravidla pečeme 9 až 10 minut. Obalíme.