Přesně takovou vyrábějí v Itálii.
Suroviny:
● 5 žloutků
● 1 vanilkový lusk
● 2 plátky želatiny
● 150 g cukru krupice
● 250 ml smetany (35%)
● 250 g mascarpone
● 200 g tvarohu
● 100 g jahod
● 75 g moučkového cukru
● šlehačka
Postup:
Budeme potřebovat kuchyňský teploměr. Ušleháme žloutky s vanilkou. Namočíme želatinu do vody. Cukr svaříme se 150 ml vody, když začne bublat, zašleháme do žloutkové pěny.
Přidáme želatinu, vše dáme do velké mísy s vodou a ledem a za stálého šlehání snížíme na teplotu 20 °C. Smetanu vyšleháme do polotuha, přidáme mascarpone a celé to vmícháme do žloutkové směsi. Dáme do rána do mrazáku.