Zbyla vám po Velikonocích vejce? Tak šup s nimi do báječně vaječné pomazánky.
Potřebujete:
✿ 6 vajec
✿ 150 g pomazánkového másla
✿ 2 lžíce majonézy
✿ 1 lžičku plnotučné hořčice
✿ 1 jarní cibulku
✿ sůl, pepř
✿ pažitku, petrželku nebo řeřichu
✿ 1–2 ředkvičky nebo plátky okurky či rajčat na zdobení
1. Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte, oloupejte, pokrájejte na kousky a dejte je do mísy. Jarní cibulku pokrájejte najemno.
2. Do mísy přidejte pokrájenou cibulku, podle chuti osolte a opepřete. Přidejte pomazánkové máslo, hořčici a majonézu a vše důkladně, ale opatrně promíchejte.
3. Pomazánku nechte krátce proležet a vychladit v lednici. Podávejte s čerstvým chlebem nebo pečivem, posypejte pokrájenou pažitkou petrželkou či řeřichou, dozdobit můžete plátky ředkviček, okurky či rajčat dle chuti.