Skvěle se hodí k snídani i na lehkou večeři. Určitě jimi nikoho neurazíte ani na menší party.
Na těsto:
2 velká rajčata
4 vajíčka
hrst nastrouhaného tvrdého sýru (například eidam)
sůl, pepř
rostlinný olej na smažení
hrst čerstvé petrželky
Postup:
Rajčata si nakrájejte opravdu nadrobno. Přidejte k nim najemno nasekanou petrželku.
Do rajčat vyklepněte vajíčka a vše dobře rozmíchejte.
Směs ochuťte solí, pepřem a nakonec přidejte nastrouhaný sýr.
Na pánvi si rozpalte olej. Naběračkou v pánvi tvořte malé placičky a z obou stran je hezky dozlatova usmažte.
Nechte je okapat na papírové kuchyňské utěrce.
Placky podávejte ještě teplé, ale i po vychladnutí chutnají dokonale. Přejeme vám dobrou chuť.
Jako fakt super tip! Už mě nebavila klasická vejce na snídani. A s rajčatama a petrželkou to zní zdravě. Topka!
Dobrej nápad na rychly recept, ale nejsem si jistá, jestli se smí rajčata smažit s vejci. Moji rodiče říkali, že to není dobrý kombinace.
Recept vypadá velmi lákavě, ocenila bych však více nutričních informací. Přesné množství sodíku, tuků a bílkovin by bylo užitečné pro lepší plánování jídelníčku.
Vypadá to na fakt rychlou a snadnou snídani. Už se těším, až to vyzkoušim! Jen bych možná místo eidamu dala mozzarelu, mám ji radši.